کناف کاری؛ مشاوره – طراحی و اجرای کناف

کناف کاری یکی از کارهایی است که برای طراحی داخلی ساختمان استفاده می­شود و باعث شده طرح‌های متنوعی را بتوان به صورت حرفه‌ای اجرا کرد. این کار جایگزین گچ کاری و گچ بری که در گذشته انجام می­شد، شده است و امروزه بسیار رایج و پرطرفدار می­باشد.

کناف کاری در مدت زمان کوتاه و مناسب برای هر نوع سلیقه­ای، قابل انجام است. از این رو در ساختمان‌های جدید، در اکثر مواقع از آن استفاده می­شود. اگر می‌خواهید محیط داخلی خانه شما کاملاً لوکس و زیبا باشد یا اینکه نواقص ظاهری محیط داخلی ساختمان‌های اداری را رفع کنید، بهترین انتخاب برای شما، استفاده از کناف خواهد بود.

 

در ادامه درمورد اینکه کناف و کناف کاری چیست، بیشتر صحبت می‎کنیم:

 

کناف کاری چیست؟

کناف یک نوع متریال ساختمانی است که کمتر از 100 سال در جهان قدمت دارد و اولین بار توسط آلمانی‌ها ابداع شد. با کمک آن می‌توان سازه‌هایی مستحکم اما بسیار زیبا ایجاد کرد. کناف نوعی تخته با روکش گچ است که هم سبک‌تر و هم منعطف‌تر از گچ می‌باشد. در واقع نوعی سقف یا دیوار کاذب است.

کناف کاری مدرن سقف

کناف کاری سقف

کناف دست معمار را در ساخت محیط داخلی خانه کاملا باز می­گذارد به همین خاطر برای ساختمان‌های لوکس بسیار زیاد از آن استفاده می­شود. بسیاری از طرح‌های زیبا را می‌توان با استفاده از کناف ایجاد کرد، آن را رنگ کرد و یا از نورهای مختلف برای آن استفاده نمود. و همانطور که می­دانید امروزه استفاده از نور پردازی داخلی در ساختمان طرفداران زیادی پیدا کرده است.

کناف از هر نوع سقف کاذب یا مصالح ساختمانی دیگر مقرون به صرفه‌تر است و به پرفروش‌ترین مصالح ساختمانی تبدیل شده است. از کناف نه فقط برای ساختمان سازی بلکه برای بازسازی منزل نیز استفاده می­شود. معمولاً از آن بیشتر برای زیباسازی سقف داخلی خانه‌ها استفاده می­شود اما کاربردهای دیگری هم دارند که در ادامه در مورد آن به توضیح خواهیم پرداخت.

کناف کاری هم مانند سایر فعالیت‌های ساختمانی نیاز به ابزار مناسب برای اجرا دارد که از بین آن­ها می­توان به  اره، گرد بر، غلتک سوزنی، سنباده، دستگاه پیچ بند، دستگاه برش طولی، پانچ، سوهان و… اشاره نمود.

 

انواع کناف و کاربرد آن

کناف دارای انواع گوناگونی است:

  1. کناف MR
  2. کناف FR
  3. کناف FM
  4. کناف RG

 

هرکدام از این موارد، بنابر نوعی که دارند در مکان مورد نیاز باید استفاده شوند.

نوع اول ضد آب و رطوبت است، به همین خاطر در مکان‌هایی مانند سرویس بهداشتی که دارای رطوبت هوا هستند مورد استفاده قرار می­گیرد و FR ضد حریق است. لذا از آن برای ایمن کردن ساختمان استفاده میشود.

نوع FM ترکیبی از دو نوع قبلی است و استحکام بسیار خوبی هم دارد. از این جهت برای مکان‌های مهم که قرار است دربرابر رطوبت و آتش سوزی مقاوم باشند، از آن استفاده می­شود. کناف RG هیچ کدام از ویژگی‌های مدل‌های قبلی را ندارد و صرفاً برای زیباسازی فضای داخلی استفاده می‌شود. در ایران اغلب از این نوع کناف به دلیل قیمت پایین‌تری که نسبت به انواع دیگر دارد، استفاده خواهد شد.

اشکال هندسی برجسته در سقف کناف

اشکال هندسی برجسته در سقف کناف

همچنین کناف‌ها در ضخامت‌های مختلفی تولید و عرضه می­شوند و اندازه‌های مختلفی هم دارند، که انتخاب کناف مناسب وظیفه طراح محیط داخلی ساختمان است.

یکی از کاربردهای خوب کناف در قسمت‌هایی از ساختمان مانند پارکینگ است که لوله‌های بسیاری از زیر سقف آن­جا عبور داده شده و امکان گچ کاری این فضا وجود نخواهد داشت، از طرفی رها کردن آن قسمت به همان صورت بسیار زشت است. در حالی که با کناف می‌توان به راحتی آن قسمت را پوشاند و هر زمان که نیاز باشد همان قسمت را دوباره می‌توان برداشت.

موارد استفاده از کناف کاری

این روزها در ساختمان­های بسیاری کناف کاری اجرا می­شود. عمدتاً کناف به چهار صورت کلی انجام می­شود:

  1. به عنوان دیوار کاذب جدا کننده محیط
  2. به عنوان پوششی برای زیباسازی یا برطرف کردن نقص‌های سقف و دیوار
  3. به صورت یکپارچه و معمولاً بعد از اتمام کار زیر ساخت ساختمان
  4. برای سقف بصورت مشبک
ترکیب سقف کناف و مش اهنی

ترکیب سقف کناف و مش آهنی

مزایای کناف کاری

از مزایای کناف کاری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. صرفه جویی در زمان مورد نیاز برای اجرا
  2. اجرای طرح‌های متنوع و حرفه‌ای مناسب هرنوع سلیقه و نیاز
  3. امکان کوتاه کردن سقف در خانه­های دارای سقفی بلند
  4. عایق صدا و به وجود آورنده آرامش
  5. دارای استحکامی مطلوب
  6. امکان استفاده از نورپردازی و به کار بردن سیم‌های برق و مدارات در آن
  7. دارای مقاومت در برابر رطوبت و آب برخلاف گچ
  8. کمک به کاهش زباله‌های ساختمانی و دوستدار محیط زیست
  9. نقص نواحی آسیب دیده دیوار یا سقف منزل
  10. زیبا سازی و لوکس کردن منزل و محیط‌های اداری
  11. عدم کثیف شدن محیط در زمان اجرا و عدم نیاز به تمیز کاری دشوار بعد از آن
  12. عدم نیاز به مدتی زمانی طولانی برای خشک شدن و امکان استفاده از محیط بعد از اجرا

 

معایب کناف کاری

طبیعی است که هر روشی ممکن است در کنار مزایای خود دارای معایبی نیز باشد. اما خوشبختانه کناف کاری در مقابل مزایای بیشمار خود عیب چندانی ندارد.

تنها عیبی که می‌توان برای کناف برشمرد، این است که برخلاف سقف، نمی­توان از آن اجسام خیلی سنگین آویزان کرد چون آسیب می­بیند. کناف بیشتر جنبه زینتی دارد البته نوع ضد آب و ضد حریق آن به گچ برتری دارد.

 

مشاوره، طراحی و اجرای کناف کاری

قطعا استفاده از کناف برای خانه چه به قصد تکمیل ساختمان و چه به قصد بازسازی ساختمان باشد، نیاز به مشاوره و راهنمایی دارد، مشاورین دیده­ بان در این امر تجربه و دانش کافی را داشته و پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود.

قیمت کناف با توجه به ضخامت و نوع آن متغیر است و کسی که کار طراحی و اجرای آن را انجام می­دهد باید به گونه‌ای کارش را انجام دهد که کمترین دور ریز را داشته باشد، چون کناف به صورت آماده، در ابعاد مشخص ساخته و فروخته می­شود.

هزینه کناف کاری به عواملی مانند: کیفیت و جنس کناف، حجم پروژه و زمان انجام آن بستگی دارد. بسیار مهم است که کناف کاری توسط نیروی دارای تخصص و کار بلد انجام شود تا نتیجه هم از نظر ظاهری و هم از نظر کیفیت راضی کننده باشد.

قبل از اجرای کناف حتما نیاز به طراحی براساس سلیقه و نظر کارفرما و برآورد هزینه است. سپس باید انجام آن توسط افراد باتجربه و حرفه‌ای انجام شود. طراحی و اجرای کناف کاری را می‌توانید با خیال راحت به تیم دیده بارن بسپارید تا آن را با کمترین قیمت و بهترین کیفیت اجرا نماید.